Što je R&D?

Istraživanje i razvoj (R&D) su inovativne aktivnosti koje poduzimaju privatne tvrtke, korporacije ili službe javne uprave kako bi razvijale nove ili unaprijedile postojeće proizvode ili usluge. Razlika između istraživanja i razvoja i većine poslovnih aktivnosti jest u tome što ono nosi veći rizik, nije namijenjeno za kratkoročno ostvarivanje dobiti i povrat ulaganja jest neizvjestan. Ipak, procesi istraživanja i razvoja ključni su za stjecanje većeg tržišnog udjela.

Zašto R&D?

Ulaganje u istraživanje i razvoj dio je naših ključnih strateških smjernica za 2021. godinu.

Provođenje sveobuhvatne analize našeg poduzeća i okruženja bilo je neophodno za određivanje “sastojaka” kod odabira prave pobjedničke R&D strategije.

Važnost istraživanja i razvoja jest u stečenom profesionalnom znanju i dubinskom razumijevanju oko poduzeća, te dovodi do poboljšanja naših unutarnjih i vanjskih procesa, podiže razinu učinkovitosti i produktivnosti i potencijalno smanjuje troškove. Fokusiranje na istraživanje i razvoj omogućuje nam razvoj novih proizvoda i usluga ili dodavanje novih značajki postojećim rješenjima. Također, kroz spoj inovativnih proizvoda i popratnih kreativnih marketinških kampanja u mogućnosti smo uživati i u marketinškim i promotivnim benefitima istraživanja i razvoja koje dovode do povećanja tržišnog udjela nudeći kupcima nešto što prije nisu vidjeli.

Također, namjeravamo se i dobro zabaviti tijekom procesa!

Koraci do pametnije strategije istraživanja i razvoja (primjer)

  1. Definiranje poslovnih pretpostavki
  2. Identificiranje i kategoriziranje trenutnih problema/izazova s proizvodima
  3. Davanje prioriteta problemima
  4. Definiranje osnovnih zahtjeva za proizvodnju sljedeće generacije
  5. Utvrđivanje ovisnosti i utjecaja
  6. Stvaranje akcijskog plana
  7. Ažuriranje planova

Share This Story, Choose Your Platform!

Ready to talk?